1800’lü yıllardan günümüze kadar ulaşan Hans Christian Andersen’nin nefis masalını çocuklarımız için müzikal olarak sahneye uyarladık. Bütün metin şiirsel bir anlatımla kaleme alındı. Özlem Kaveller, oyunun tamamına yakını için nefis müzikler ve şarkılar besteledi. Fabrika Sanat olarak, özel tasarım kostümler ve dekorla hazırladığımız keyifli bir müzikal ile seyircimize bir kez daha merhaba diyoruz.

Gerda ve Kai arasındaki sevgi o kadar güçlüdür ki 1800’lü yıllardan günümüze kadar anlatılagelmiştir. Andersen’nin masalı, Karlar Kraliçesi’nin kötülük yayan buzdan aynasının kırılıp, parçalarının dünyaya yayılmasıyla başlar. Ve en küçük parçası dahi aynanın gücündedir. İşin güzel tarafı, asıl, başlarda sadece kendi çevresinde anlattığı bu sevgi masalının destanlaşarak bütün dünyaya yayılmasıdır. İmgesel olarak baktığımızda, yaşadığımız çağda da aynen böyle parçalanmış ve parçaları dünyaya yayılmış bir buzdan aynanın varlığını hissedebiliriz. Andersen’nin kendi imgesi  olan buzdan aynayla  mücadelesi hala devam etmektedir. Biz de bu noktada tarafımızı seçerek onun düşlerine omuz vermek istedik. Ömrümüzün buzdan aynaya karşı zaferi görmeye yetmeyebileceğinin farkındayız. Fakat çocuklarımızla birlikte, bu mücadeleyi geleceğe taşıyabilirsek ne mutlu.

Sevgi kavramının sözlük anlamı insanı bir şeye ya da bir kimseye karşı yakın ilgi ve bağlılık göstermeye yönelten duygu olarak biliniyor. Sadece sözlük anlamına bakarak, bir toplumun varlığı için bu kavramın ne kadar önemli olduğunu söyleyebiliriz. Sevgi merhamet, şefkat ve fedakarlık kavramlarıyla birlikte var olmaktadır. Bu yüzden birlikte yaşayabilmenin tek koşulu sevgidir.

Uyarlayan-yöneten İnan Ambarkütük, Müzik Özlem Kaveller, Kostüm Pınar Akgüney, Koreografi Eren Ambarkütük, Dekor İnan Ambarkütük, Işık Coşkun Yel, Oynayanlar Özlem Kaynarca, Emsal Yeşilbingöl, Özge Erdemir, Nurhayat Yıldırım, Deniz Kuş (Eylül Başoğlu)